سفارش تبلیغ
صبا ویژن

Dr.javanroodi case report

10 نکته مهم در انتقال گوساله ها به سیستم شیرخواری خودکار

 

ب کب

10 نکته مهم در انتقال گوساله ها به سیستم شیرخواری خودکار.

 

 

پرورش گروهی با استفاده از سیستم تغذیه خودکار می تواند یک روش نگهداری موفق برای پرورش گوساله های پیش از مرحله شیر گیری  باشد. اما اگر گوساله‌ها به آرامی شروع  به سازش و یادگیری کنند، انتقال به آن روش پرورش می‌تواند  زیانبار باشد. از آنجایی که پرورش دهندگان گوساله تجربه بیشتری با سیستم های تغذیه خودکار کسب می کنند، در اینجا چند نکته برای کمک به گوساله ها وجود دارد که از نگهداری و تغذیه انفرادی تا پرورش گروهی به آرامی تنظیم شوند:



1. یک استراتژی برای سن انتقال ایجاد کنید .

در حالت ایده‌آل، گوساله‌ها باید در سریع‌ترین زمان ممکن به تغذیه خودکار بروند. بحث آکادمیک در مورد فرآورده های شیری گوساله ها نشان می دهد که برخی از دامداری ها می توانند گوساله ها را در سن 2 تا 3 روزگی به تغذیه خودکار وادارند، در حالی که بقیه صبر می کنند تا گوساله ها تا 2 هفته سن داشته باشند. اندازه گله تعیین کننده اصلی سرعت پر شدن جایگاه است.

2. به انبار فروش و گوساله های چند منبعی  زمان استراحت بیشتری بدهید.

گوساله های یک دامداری منفرد که دارای وضعیت سلامتی بالایی هستند معمولاً می توانند ظرف چند روز پس از تولد جابه جا شوند.اما مشاوران  متخصص دامی پیشنهاد می کنند که گوساله هایی  که از منابع مختلف تهیه و  بین مزارع حمل شده اند،  ممکن است از یک انبار فروش عبور کرده باشد، این نوع گوساله ها معمولاً به مراقبت فردی اضافی نیاز دارد. آنها اغلب ضعیف بوده  وضعیت دریافت مشخصی در خصوص آغوز، ندارند .لذا بهتر است تا سن 10 تا 14 روزگی به صورت جداگانه بزرگ شوند.

3. گستره سنی را مورد توجه قرار دهید.

گوساله های بسیار جوانی که با همتایان مسن تر و متخاصم رقابت می کنند در یک نقطه ضعف فوق العاده قرار دارند. به طور کلی، یک فاصله سنی بیش از 3 هفته توصیه نمی شود و همیشه بهتر است بازه سنی کمتری را داشته باشید.

4. تا قوی شدن قدرت شیرخواری صبر نمایید.

حتی گوساله هایی که در سن «مناسب» برای نقل و انتقال هستند، ممکن است پرخاشگرانه غذا نخورند آنها را در جایگاهی انفرادی نگه دارید تا زمانی که آنهااشتهای قبلی را بازیافته و خوب شیر بنوشند.

5. از فیدر برای مخلوط کردن بطری های انفرادی استفاده کنید.

اگر گوساله ها در جایگاه های انفرادی بعداز دریافت آغوز  ومرحله گذر شیری نگهداری می شوند، با هر فرمول شیری که دارید از فیدر مخلوط کن استفاده کنید. متخصصین  توصیه می کند که در فیدر خودکار بطری های خود را پر کنید. به این ترتیب آنها به  طعم و عطر جیره مایع عادت خواهند کرد، و زمانی که  جابجا می شوند نیازی به سازگاری گوارشی ندارند.

6. آنها را سیر حرکت دهید، آنها را گرسنه آموزش دهید.

در کتابچه راهنمای تغذیه خودکار گوساله،  متخصصین تغذیه دامی توصیه می کند که از جابجایی گوساله های گرسنه خودداری کنید. در عوض، آنها را پس از آن که  جیره بطری شب خود را دریافت کردند، به جایگاه  جدید منتقل کنید بنابراین آنهامی توانند استراحت کنند و در محیط جدید خود مستقر شوند. آموزش تغذیه خودکار را می تواند صبح روز بعد، زمانی که گوساله ها گرسنه هستند و تحت تاثیر گرسنگی حمل و نقل نیستند شروع کرد.

7. آموزش  گرفتن سر پستانک دستگاه شیر ده خودکار .

متخصصین در ابتدا آموزش  مکیدن سرپرستان دستگاه شیرده به گوساله ها را توصیه می کند.  اولین تغذیه صبح انجام شده، سپس  برای تمرین دوباره  تا بعد از ظهر یا عصر صبر کنید . متخصصین امر بطور مشابه، به شما توصیه می کند که بین 10 ساعت تا 12 ساعت فاصله بین اولین و دومین   آموزش باشد.  روز بعد، فقط درصبح و   آن هم تنها در صورتی که گوساله هیچ تمایلی به گرفتن سرپستانک نداشته باشد به گوساله کمک می شود.

8. با آرامش و ملایمت تمرین کنید.

هنگام تمرین نوک پستان عجله نکنید. اکثر فیدرهای خودکار دارای یک پمپ آموزشی بوده که به شما امکان می دهد شیر را به تدریج وارد سرپستانک نمایید، لذا گوساله ها ممکن است برای قرار گرفتن در موقعیت مناسب به کمی راهنمایی نیاز داشته باشند، بنابر این به آرامی  با آنها رفتار کنید   تا گوساله ها از ایستگاه تغذیه  نترسند.

9. در صورت وجود از تنظیمات اولویتی استفاده کنید

برخی از ماشین ها را می توان طوری برنامه ریزی کرد که برای حیوانات جدید، تغذیه اولویت دار فراهم سازند. برای مثال، گوساله های جدید که در  7 روز  اول  ورود به جایگاه قرار دارند ممکن است در اولویت تغذیه قرار بگیرند. به این ترتیب که اگر یک گوساله اولویت دار وارد ایستگاه تغذیه می شود، دستگاه بلافاصله با قطع منبع تغذیه بالقوه  به گوساله بزرگتر  و جلو گیری از تغذیه آنها شیر را به گوساله های جدید هدایت می کند.

10. بیش از حد به گوساله ها آموزش ندهید.

اگر گوساله ها سالم و گرسنه باشند، تقریباً همه آنها جذب دستگاه می شوند و با مشاهده سایر گوساله ها وارد سیستم تغذیه  شده واز غرایز طبیعی خود برای شیر خوردن و  رفع گرسنگی استفاده می کنند. اگر شمابیش از حد آنها را تحت مراقبت قرارد دهید، آنها در معرض خطر نقش آفرینی رفتاری قرار می گیرند که  انتظار دارند یک نفر آنجا باشد تا به آنها غذا بدهد. 

حتی گوساله هایی که در سن "مناسب"بوده و  حرکت می کنند ممکن است تازمانی که شدیدا کراسنه نیستند شیر نخورند در این صورت بایستی آنها  را در جایگاهی منفرد نگاه داشت  تا انتهای لازم برای اخذ شیر را کسب کنند.